woensdag 7 oktober 2009

mooi koken

Naast lekker koken; priotiteit nummer 1, is nummer 2 toch wel mooi. Of beter gezegd: aantrekkelijk.
Alles dat ik serveer, ieder hapje, moet er uit zien om in te bijten. Natuurlijk zijn voedzaam, soort van gezond, uitgebalanceerd en dergelijke ook niet onbelangrijk. Maar als je begint met lekker & aantrekkelijk dan schuif je uiteindelijk alles wel naar binnen.
Maak een plaatje van je bord: wat verse kruiden erover, laat duidelijk zien wat er allemaal opligt. Mooie bruin gebakken korstjes naar boven, lekker wat olijfolie erover voor een aantrekkelijk glans.
Zodat de hele familie en alle andere mensen waar je graag voor kookt het met plezier opeten. Ik heb er bijna een soort zendingsdrang bij. Gaat heen en kook mooi! Leg dingen met voorbedachte rade op een bord of schaal. En zelfs in de broodtrommel. Een beetje liefde en aandacht erbij en er zal met smaak worden gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten