Bij vakantievieren hoort op de een of andere manier dim sum.
Ofwel yam cha.
Je slentert even op je gemak door de stad, shopt een beetje
en gaat dan hele lekkere hapjes eten.
Op de hoek in de Damstraat. Je wacht op een tafeltje.
We mogen zitten en eten met stokjes graag!
Er komen kommetjes, kleine schaaltjes met chili & mosterd, stokjes..
De mademoiselles kiezen appelsap, ik thee of Chinese ijsthee.
We weten eigenlijk zonder kaart wel wat we willen.
Zachte rijstpannenkoekjes met eend.
Sponscake!!! Gestoomd in een mandje,
die balletjes met gefrituurd haar; garnalenhapjes met gefrituurde mie.
Rammenas vierkantjes of gevulde paprika.
Ik wil inktvis met pittige zwarte bonensaus.
De dametjes gewokte Chinese broccoli met knoflook, vraag altijd even naar de prijs!
Buiten het seizoen kan dit wel 30 euro kosten, dat is me te gek!
Dan gestoomde broodjes met cha sieuw.
Garnalenloempiaatjes
en had de kleine mademoiselle al sponscake gezegd?
Als we met drie zijn is dit echt wel voldoende, met een grotere groep gaan we helemaal los.
En kiezen har kau, met garnaal. Die gestoomde broodjes ook met schelpen.
En de gefrituurde toast met garnaal en sesam.
Het feest kan beginnen, één voor één verschijnen er stoommandjes, schaaltjes met kanten kleedjes van papier en kleine gefrituurde hapjes, mooie metalen schaaltjes of lekkers wentelend in een heerlijke gembersaus.
Je proeft, babbelt, speelt wat met je telefoon. Helemaal "comme il faut" in de Chinese scene.
Feest, anders kan ik het niet omschrijven.
Ga eens feestelijk lunchen met een jarige vriend, eet je katerige gevoel weg op een lome zondag of vier vakantie met hen die je lief zijn. En dat wachten hoort er gewoon bij, zeer de moeite waard.
Toe willen we kokospudding, in mooie blokjes op een schaaltje. En dan nagenietend huiswaarts.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten