Ingevlogen uit Napels: zachte veerkrachtige bollen waaruit een bijna slagroomachtig vocht stroomt.
Verpakt in een plastic zak met aanhangend vocht, dan in een piepschuim isolatie doosje en een gesealde zak eromheen. Ik denk dat kroonjuwelen en verse saffraandraadjes ook zo vervoerd worden.
Je kunt hier ook iets kopen met dezelfde naam. Daar kun je heel prima mee leren jongleren. Als je er heel veel hitte, kruiden en olie aan toe voegt smelt het om tot een smakelijke zoute toevoeging.
Maar zo uit het vuistje...die luchtige structuur, de volle smaak. Met wat kruidige basilicumblaadjes. Verse rijpe tomaten. Knapperig versgebakken brood. Wat fijne olie, zeezout en peper. Een delicatesse, dat is in dit geval het enige juiste woord.
Mozzarella di bufala campana.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten