vrijdag 16 september 2011

schooltuintjes


Eindelijk, eindelijk had ik tijd om mee te gaan naar de schooltuin van de mademoiselle.
Wat een sprookjesplek!
Als die stadskindertjes wroeten met plezier in de aarde.
Ze hebben ieder een tuintje zo groot als de gemiddelde keuken in onze welstandswijk.
Een eigen luxe domein met een zelfgeschreven naambordje.
Ieder schoolkind mag zich een jaar lang koning noemen van zo'n eigen moesdomein.

We gingen deze eerste keer na de vakantie de strijd aan met het knoppenkruid.
Er waren verzopen wortels, helaas!
Maar ook enorme voetbaluien & preien.
Peperplantjes.
Prachtige dahlia's in alle kleuren.
Snijbiet, bieslook en selderij.



De mais was nog niet klaar & die enorme knolselderij mocht ook nog even in de grond bljven.
Ik hoop dat ik nog een keer mee kan.
Volgende week gaan ze boeketjes bloemen schikken.




Nog even snel wat recepttips.
Fruit die enorme prei in ringetjes in wat olijfolie. Voeg een liter kippenbouillon toe en een paar kruimige aardappels in blokjes.
Laat 20 minuten zachtjes doorkoken. Schenk er nog wat melk bij, een flinke beker + wat blaadjes tijm, (uit diezelfde tuin)
Breng tegen de kook aan, pureer alles met een staafmixer, op smaak brengen met zout+peper & serveren met knapperige brood.

Laat in olijfolie 2 ansjovisjes smelten, was de snijbiet en snijd de steeltijes fijn. Roerbak ze in het ansjovismengsel.
Kook pasta beetgaar. Scheur de bladeren van de snijbiet in stukjes. Roerbak ze nog even kort mee.
Schep de snijbiet door de pasta en serveer met geraspte oude kaas en/of plukjes zachte ricotta kaas,
Zout & peper naar smaak en een scheutje lekkere olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten