Licht, pittig en kruidig. Het ultieme zomereten is wellicht een Thaise curry.
En nu ik het weer eens gemaakt heb; eigenlijk zo simpel.
Ik heb in de vijzel een rode peper geplet met een stuk verse gember, 2 tenen knoflook, korianderzaad en grof zeezout.
Een flinke aubergine in piepkleine blokjes gesneden en met zout bestrooid en even laten staan. De aubergine bruin gebakken in hete zonnebloemolie, bakje champignons in grove stukken erbij gedaan met de currypasta. Even aangebakken tot alles flink begon te geuren. Toen een blik kokosmelk er bij wat citroenblad. (Dat haal je bij de toko en bewaart zichzelf prima in de vriezer). Met nog 150 ml water en zout naar smaak. Zachtjes een half uurtje laten stoven.
Lekkere rijst erbij gekookt en hele grote garnalen gegrild, flinke hand Thaise basilicum van eigen balkon erover. TCharlie Yum
Ook lekker met plakjes gegrilde biefstuk, of stukken kippendijenfilet die je met de aubergine aanbraad en dat half uur mee laat stoven in de curry.
Ik geef binnenkort een Thaise kookworkshop en ga mijn mini loempiaatjes proberen te perfectioneren. Hierover later meer!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten