vrijdag 9 juli 2010

beloofd is beloofd: mijn humus




Neem een groot blik kikkererwten (ca 500 g), zelf weken en koken mag natuurlijk ook. Giet ze af op 4 eetlepels kookvocht na. Schep dit samen met een eetlepel tahini; sesampasta, een theelepel gemalen komijn, sap van 2 citroenen, een hele grote scheut lekkere olijfolie, zeezout, versgemalen witte peper en 4 teentjes gepofte knoflook)* in de keukenmachine.
Draai dit in de keukenmachine tot een soepele humus, dit duurt een minuut of 5 zeker.
Proef en voeg naar smaak extra citroen, zout, peper of olie toe. Als je het een dag tevoren maakt kunnen de smaken goed op elkaar inwerken.

Serveer met paprikapoeder en versgesneden bladpeterselie.
Voor een frissere variant is het lekker om er een paar lepels dikke Turkse of Griekse yoghurt doorheen te roeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten