dinsdag 27 juli 2010

Mijn geheim

Het is leuk om juist diegenen die niet continue streven naar het mooiste en het lekkerste op eetgebied eens te verrassen met iets dat in een handomdraai zoveel lekkerder is dan dat wat ze gewend zijn.De afgelopen week was dat gepofte knoflook: zoeter, zachter, bijna verleidelijk.
Je legt een paar ongepelde teentjes met groenten, olie en zeezout in een ovenschaal en na een half uurtje op hoge temperatuur pers je de boterzachte knoflook uit de teentjes en roert het door de tomaten-gehaktsaus voor de pasta.
De volgende dag werd het tijd voor een voorraadje voor de rest van de week.
Je trekt een bol knoflook uit elkaar op de laatste vliesjes na. Legt ze in een steelpannetje en schenkt er zoveel olijfolie over tot ze net onder staan. Breng tegen de kook aan en laat even zachtjes pruttelen. Laat dan olie en knoflook samen afkoelen,prak de zachte knoflook uit de teentjes met wat fijn gesneden citroenschil door zoute boter. Laat dit smelten op plakjes van een net boven houtskool geroosterde côte de boeuf.

Schenk wat van de olie door de couscous salade waarop je versgebakken rougetfiletjes serveert, druppel wat op de zelfgebakken pizza’s met jonge courgette en geraspte gruyère. De rest bewaar je onder de olie in een schone pot voor wat er de rest van de week nog komen gaat.
Die olie over dunne, verse boontjes bijvoorbeeld, of de knoflook door wat mayonaise met geroosterde aardappeltjes. Dat werk.Ga ik nu weer even met een glaasje Pastis bij ons zwembad zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten