We hebben op koninginnedag het barbecue seizoen officieel geopend, joehoe!!
Er waren gegrilde lamsspiesjes met komijn & citroen, de fameuze speklapsatéetjes van Juli's oma, er was haloumi aan een stokje, plakken aubergine en natuurlijk veel merquez.
Helemaal top!
Brood erbij, tabouleh, nieuwe aardappelsalade met veel augurk & lenteui
De geur van brandend houtskool vind ik al een belofte voor veel feestelijks.
En een goede fik stoken heel erg leuk
Dat gaan we de komende weken vaker doen.
Vroeger bij het Rijk van de Keizer gaven we proffesionele barbecue/ camping diners met vissen, gegrilde groenten, geroosterde paddestoelen... dat was geweldig, het ultieme zomergevoel.
Maar voor kleinere gezelschappen is het ook fijn,
Sardines grillen met citroen in hun buik die je eet met warme rijst waardoor je wat rode ui, bladpeterselie & blokjes tomaat schept.
Een lamskoteletje dat je insmeert met wat gepofte knoflookolie met een groene couscoussalade
Gegrilde portabello paddestoelen met boter met citroenzest & zeezout in hun buik, met krieltjes & spinazie
Zo kan ik nog uren door gaan.
En Madame Charlotte bestellen voor een barbecuefeestje kan natuurlijk altijd, ik kan echt kei-goed barbecuen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten