woensdag 16 juni 2010

Vlierbloesemsiroop


veel prachtige bloesems geplukt..
mijn grootste pan gezocht en 12 liter water met 5 kilo suiker langzaam aan de kook gebracht

9 citroenen geraspt en uitgeperst

met het suikerwater aan de kook gebracht

met behulp van mijn lieftallige assistente

bloemen voor de 3e x gecontroleerd op beestjes en ander gespuis &
in de kokende siroop gegooid, samen een nachtje af laten koelen
dan zeven en in mooie, schone flessen schenken.

3 opmerkingen:

  1. Hi Charlotte,

    Dat lijkt me nou heel lekker. Zeker uit die prachtige flessen! Vroeger gingen mijn broer en ik altijd vlierbessen plukken in het bos dat grensde aan de tuin van mijn ouders. Mijn moeder maakte daar wijn van. blub blub gingen de watersloten op die grote flessen dan maandenlang.. Mijn broer heeft een keer een fles gepikt uit de 'wijn'kelder en was voor het eerst 'dronken' geworden.. Ik stuur je recept door naar mijn moeder. Maar, is er nu nog bloesem van de vlierbes?

    Hoe gaat het verder met je?

    Kan iedereen dit nu lezen eigenlijk? Ik ben niet zo'n blogger...

    Hartelijke en smakelijke groet,
    Joost

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben benieuwd of mijn batch van vandaag ook zo goed gelukt is.
    Kom maar eens proeven in het kookatelier.
    Maakt je moeder nog steeds die wijn?

    En je reaktie is inderdaad wereldwijd publiek bezit.

    BeantwoordenVerwijderen