woensdag 16 juni 2010
Vlierbloesemsiroop
veel prachtige bloesems geplukt..
mijn grootste pan gezocht en 12 liter water met 5 kilo suiker langzaam aan de kook gebracht
9 citroenen geraspt en uitgeperst
met het suikerwater aan de kook gebracht
met behulp van mijn lieftallige assistente
bloemen voor de 3e x gecontroleerd op beestjes en ander gespuis &
in de kokende siroop gegooid, samen een nachtje af laten koelen
dan zeven en in mooie, schone flessen schenken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hi Charlotte,
BeantwoordenVerwijderenDat lijkt me nou heel lekker. Zeker uit die prachtige flessen! Vroeger gingen mijn broer en ik altijd vlierbessen plukken in het bos dat grensde aan de tuin van mijn ouders. Mijn moeder maakte daar wijn van. blub blub gingen de watersloten op die grote flessen dan maandenlang.. Mijn broer heeft een keer een fles gepikt uit de 'wijn'kelder en was voor het eerst 'dronken' geworden.. Ik stuur je recept door naar mijn moeder. Maar, is er nu nog bloesem van de vlierbes?
Hoe gaat het verder met je?
Kan iedereen dit nu lezen eigenlijk? Ik ben niet zo'n blogger...
Hartelijke en smakelijke groet,
Joost
ja dus... ;-)))
BeantwoordenVerwijderenBen benieuwd of mijn batch van vandaag ook zo goed gelukt is.
BeantwoordenVerwijderenKom maar eens proeven in het kookatelier.
Maakt je moeder nog steeds die wijn?
En je reaktie is inderdaad wereldwijd publiek bezit.