maandag 28 juni 2010

Sinaasappelcouscoussalade met zelfgekweekte bloemen


Neem voor 4 personen ca 2 kopjes droge couscous (ik neem altijd fine), schep ze in een grote bak. Rasp de schil van een halve sinaasappel en schep die met het sap van een hele sinaasappel door de couscous. Schenk er 3-4 eetlepels lekkere olijfolie door. Roer alles goed door, schenk er nu zoveel kokend water op dat de couscous net onder staat. Dek de schaal af met plastic folie en laat even 10 minuten staan.
Snijd intussen 2 flinke handen platte peterselieblaadjes fijn.
Roer na de 10 minuten de couscous los met een vork. Breng de korrels nu goed op smaak met sap van minstens een halve citroen, indien nodig extra sinaasappelsap, lekkere olijfolie, grof zeezout en versgemalen peper. Schep om met de peterselieblaadjes. De salade wordt alleen maar lekkerder als je hem een nachtje in de koeling laat staan.

Serveer de salade met partjes sinaasappel, grofverkruimelde pecannoten en Oostindische kersbloemen. Mocht je ze toevallig ook op je balkon of in de tuin hebben staan....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten