woensdag 2 juni 2010

aardbeien-rabarber

MMMMMMMM dit moet mijn favoriete zoete smaak zijn, aardbeien-rabarber met een scheutje rozenwater en vanillesuiker.
En zo gemaakt... snijd een bos mooie dunne rabarberstengels in stukjes. Als de rabarber wat dikker is, schil hem dan even met de dunschiller. Snijd wat aardbeien in grove stukken.
Neem 2 keer zoveel rabarber als aardbeien. Doe ze samen in een pan met een klein kopje water, een eetlepel rozenwater en een finke eetlepel vanillesuiker)* en rietsuiker naar smaak. Aan de kook brengen en ca 5-10 minuten koken tot de rabarber uit elkaar valt. Draai het vuur uit en laat afkoelen. Proeven en de mousse op smaak brengen met wat citroensap en indien nodig extra suiker.
Lekker met yoghurt, ijs, cake, scones..
En als je hem met een klein beetje suiker maakt bij kalfsvlees...



)*Vanillesuiker: Ik maak die zelf door een kilo suiker in de keukenmachine fijn te malen met 3-4 vanillestokjes. Even de harde stukjes eruit zeven en bewaren in een mooie weckpot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten