zaterdag 4 december 2010

Sint en sneeuw

Ik weet het, ik blijf een beetje hangen in de soep en aanverwante zaken, maar ja..wat eet je anders met dit weer?

Gisteren was er een stuiterende kudde kinderen te voeren.. ze waren opeens redelijk onverwacht allemaal in 1 huis.
Als eerste hoogtepunt was er nog meer sneeuw. En als opeens de hele stief, halve en hele broer en zussen schare in één pand is, mama's & papa incluis...
Was het niet andere jaren ook zo dat Sint precies weet wanneer iedereen samen is? En als dat niet precies de 5e is, soit!

Maar er was wel eerst een soort van honger, we hebben van alles in blokjes gesneden. Eerst een flinke zak aardappels en die met wat tenen knoflook, zeezout en olijfolie in een hete oven gestopt. Lekker met Franse mayo.
Toen ui, wortel, peterselie & prei gefruit, geurige runderbouillon erbij, nog een halve kool, chop, chop... een knolselderij, chop...
Een rookworst erbij in. En de smaaktest heeft bewezen, koop alsjeblieft een ambachtelijke waaraan je nog kunt zien dat het ooit vlees was en niet zo'n barbieroze exemplaar dat vooral zout is. Dat werden smakeloze stukjes gummie in de soep.

Maar goed daarna kwam hij dus echt. Piet ging nog heel spannend roepen, strooien en bonken. Maar toen was er echt voor iedereen zijn favoriet, Hoera...een eenwieler! Vette coole gympen voor de oudste, roze hakjes voor de kleine mademoiselle en piratenboeken & lego voor kleine broer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten