woensdag 9 februari 2011

budget

Ook al blijven we leven als een koningin (we eten we minstens 2 x per week taart).
Blijven hardnekkig bloemen in ons haar dragen en stiften dagelijks de lippen, klaar voor een feestje.
Ook bij Madame Charlotte raakt in de gure eerste maanden van het jaar de vetpot leeg, we likken de laatste restjes uit de honingpot en doen het een paar weken zonder champagne.

Maar lekker eten, dat moet toch blijven kunnen.
Het wordt een leuke sport om voor weinig copieus te koken.
We stoppen er heel veel tijd & liefde in, want dat raakt bij ons nooit op.

We scharrelen bij de Turkse groentenman de aanbiedingen uit het rek,
eten even geen biokip meer, maar stoppen dat sneuere exemplaar gewoon urenlang in een zachtkokend badje van kokosmelk, massala & citroen. Top!

Vandaag brouw ik een bloemkoolsoepje met crostini, er ligt nog wel brood in de vriezer en een uitje & een bloemool kunnen er nog wel vanaf. Bouilon hebben we in welke vorm dan ook nog wel liggen.

Morgen lamsgehaktballetjes met couscous en worteltjes met sinaasappel & komijn

Vrijdag een pastaatje, zijn we deze week voor een euro of 10, 15 aan boodschappen wel klaar.

En straks als de moestuin gaat groeien & bloeien en iemand een lekker recept met stadsduif voor me heeft hebben we helemaal niets meer te klagen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten