Wat een prachtig eten,
en zoals van de week overduidelijk bleek: een kind kan de was doen.
Want de 9-jarige Mademoiselle draaide en vulde een grote schaal vol ravioli's.
Met 2 soorten kaas en verse basilicum.
Er was een geweldig saus bij van in de oven geroosterde tomaten met 1 teentje knoflook, ontveld en gepureerd.
Van het weekend is er een Italiaans dinertje dan gaan we dit gelukkigmakende gerecht weer serveren.
Wellicht met een zachte ricotta-kaasvulling en een saus die ik ondanks de rozijnen, die ik normaalgesproken verfoei in ieder hartig maal, geweldig lekker vind. Zoet, pittig en een vleugje drank ineen.
Capponata di Carlotta
Snijd een halve rode peper in hele fijne ringetjes en 2 aubergine's in kleine blokjes, strooi wat zout over de aubergine.
Verhit olijfolie in de pan en bak de aubergine met de peper tot de aubergine lichtbruin kleurt. Schep er een blik tomatenblokjes doorheen, schenk er een flinke scheut rode wijn bij en voeg een handje rozijnen toe.
Laat zeker 40 minuten op een zacht vuurtje doorkoken. Als de saus teveel inkookt voeg dan nog wat water toe, of een extra blik tomaten. Het moet wel voldoende vocht bevatten.
Serveer deze saus bij gewone pasta of met liefde bereidde en met zachte kaas gevulde ravioli's.
Ben je nog een beetje onzeker?
Ik organiseer met plezier een cursus pasta en ravioli maken in ons kookatelier, trommel een groepje vrienden op en we gaan aan de slag!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten