woensdag 15 juni 2011

groentjes

Het regent eindelijk een beetje en het groen knalt overal de grond uit.
Geen betere tijd voor een lenteuitje, wat jonge sla, de eerste aardbei.
De zaken die onze zuiderburen zo liefkozend groentjes noemen

Je haalt sommigen even door wat gezouten kokend water
maar veel meer dan wat lekkere olie & azijn hebben ze niet nodig. Beetje fleur de sel, snufje peper.

Salades van verse kruiden, eetbare bloemtjes door alles
Een bord gestoomde bospeentjes met kruidenboter
Prei in vinaigrette. Ik zou bijna kunnen beloven nooit meer vlees of vis te eten.
Bijna want een stukje koude gebraden kip met een zelfgemaakte kappertjessaus, nieuwe aardappeltjes & salade is toch wel heel heerlijk. Maar ik beloof niet 2, maar zeker 3 x per week de dieren uit ons menu te schrappen.
Het was nog nooit zo eenvoudig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten