donderdag 30 juni 2011

TAART

Men neme wat bloem zeg 150 gram, een ei, of 2, 50 gramsuiker, 100 gram boter, een beetje zout en lekker zomerfruit...
deeg in de ingevette vorm, fruit erop en/of ertussen
Ik heb het gisteren nog getest, binnen 10 minuten staat er een taart in de oven.
50 minuten op 180 graden terwijl je iets voor jezelf gaat doen.
Klodder dikke yoghurt of ijs erbij, hmmmm
Nog sneller is bladerdeeg blind bakken, nog even afbakken met ei & suiker besmeerd, vullen met fruit
Of koekjes verkruimelen met een scheutje gesmolten boter, yoghurt, vanille, gelatine & suiker erdoor, opstijven, fruit, klaar!

Simple comme le bonjour zeggen de fransen.

Dus als we toch culinaire voornemens maken:
minder vlees,
genoeg vis,
en veel meer taart.

Dat is goed voor je humeur, lekker
en om jezelf eenvoudig in je zomerjurkjes te kunnen blijven wurmen nodig je een groep mensen uit om de taart samen op te eten
zo is het ook nog sociaal verantwoord.
meenemen op picknick is natuurlijk ook een topidee, in de vorm dan kreukelt hij niet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten