vrijdag 25 juni 2010

pannenkoekjes van karnemelk

Perfect ontbijt voor in het weekend, als dessert of zomaar voor de lekkere zoete trek.

Klop een ei los, schep er 150 g gezeefd zelfrijzend bakmeel bij.
Schep er een flinke eetlepel (zelfgemaakte) vanillesuiker bij.
Schenk er al kloppend karnemelk bij (pak goed schudden voor gebruik!)
je hebt ca 2 flinke glazen nodig, tot je een dik bubbelend beslag hebt, klop er nog een eetlepel olie door.

Verhit een anti- aanbak koekenpan, smeer met een kwastje dun in met olie en schenk kleine beetjes beslag in de pan. Zodat je pannenkoekjes krijgt zo groot als theeschoteltjes. Je kunt ze natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt.
Bak de pannenkoekjes op middelhoogvuur goudbruin, als de bovenkant "droog" is draai je ze om. Bak nu de andere kant goudbruin.

Ze zijn zowel warm als koud lekker deze frisse pannenkoekjes.
Lekker met fruit of jam!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten