zondag 13 juni 2010

simpel en lekker

Als alle versgeplukte dingen vanzichzelf zo lekker zijn, is er niet veel meer nodig dan wat zout, een klontje boter en je eet geweldig lekker,
Verse groene boontjes met een beetje boter en zout. Kleine krieltjes in de schil, wat kippendijenfilet en een gesnipperd uitje gebakken met wat verse tijmblaadjes...Geweldig diner.

Morgen eet ik de laatste radijzen die ik uit de grond trok vanmiddag op het erf van vriend G. Met wat knapperig brood en romige plakjes kaas.
Hij had naast zijn boomgaard prachtige vlierbloesems, die ga ik van de week tot siroop maken en wellicht tot tempura.
En er staat nog krakend verse paksoi en ietwat doorgeschoten postelijn die volgens mij een geweldige pittige pesto gaat maken. Brandneteltoppen volop.
Ga met de madammekes van de week een zelfpluk eetfeest organiseren.

En morgen voor de lunch, voetbalsalade met knaloranje bloemen van de Oost-indische kers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten