donderdag 23 september 2010

Geluk bij een ongeluk

Ik roosterde van die prachtige roze-witte choggia bietjes met honing en wat mirin; Japanse rijstazijn. In de oven, maar het effect was bizar, zeker een onaangenaam huwelijk tussen de Noord-Hollandse biet en de Japanse azijn.
Er kwamen vreemde grijs-bruine vlekken in?! De smaak was nog steeds prima, maar dit kan echt niet meer met goed fatsoen op een buffet.
Wat nu?
Dan maar een dip... met extra honing, een snuf gemalen komijn, wat gepofte knoflookolie, fijne olijfolie, een flinke hand peterselie en een lepel yoghurt. In de keukenmachine.
Superbe, gered! Dat op een knapperige crostini met een extra plukje peterselie.
Maar die allergische reactie blijft vreemd.
De gele bietjes deden het prima met een scheutje gembersap, mosterdpoeder en wat citroen en rode bieten met granaatappelmelasse blijkt een perfect huwelijk.
Hoera voor de bietjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten