maandag 26 april 2010

lentediner
















Ik struinde over de groentenafdeling van de groothandel, babbelde een beetje met de heren die er werken. Ging een discussie aan over hoe lang je verse doperwtjes kookt met een bijna bejaarde. Hij zei: 20 !! minuten, ook toen hij proefde hoe zoet ze nu al rauw uit de dop kwamen... Mijn missie was lente in menuvorm. Denk groen en de eerste verse spullen van de koude grond, of stiekem toch een beetje uit de kas. Die smaken moest ik vangen. Stamppot van raasteeltjes riep iemand. Heerlijk! dat eet ik zelf van de week met een gegrild lamskoteletje.
Het menu werd:

Onvangst met een bubbelige cocktail van frambozensiroop, cremant & een Hollandse aardbei.

Als een groententuintje op tafel stonden:
dubbelgedopte tuinbontjes met feta,
grassige olijfolie en munt,
rilette van makreel met veel verse peterselie,
yoghurt- verse kruidendip met worteltjes om te dippen,
komkommer gevuld met tuinkers
sesamknabbels & breekbroodjes van Carl Siegert.

Dan in buffetvorm:
kippendijenfilet in salie-citroensaus,
gegrilde lamskoteletjes,
knapperige ovenaardappeltjes en
kruidige cous coussalade met tuinboontjes.
gepofte knoflookdip,
gegerilde venkel & courgette
groene boontjes met knoflookolie & peterselie.
spinaziesalade met knapperige zuurdesemcroutons
en Libanees platbrood.

Toe: yoghurtaart met met een bodem van amandelkoekjes, een glaasje aardbeien-rabarber compôte en eetbare bloemen.

De bloesemtakken met vogeltjes vlogen iets te vroeg van tafel maar verder was het een geslaagd diner. Fruitige chardonnay zonder al te veel hout, de appelsaptap en bubbelige marie-Henriette maakten het feest compleet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten