woensdag 23 februari 2011

biefstuk

Biefstuk wil ze! Of we niet even langs de lekkere slager kunnen rijden? (aan de andere kant van de stad)
Ach ja, het is vakantie, normaal zijn dat soort eetwensfratsen natuurlijk een kwestie van geen sprake.
Maar nu, met alle tijd van de wereld, genoeg benzine in de auto en geen weer om iets anders te doen...
Gaan we op pad. Die biefstuk is een flink stuk entrecôte van Slagerij de Wit, dat we de rest van de dag buiten de koeling bewaren.
De warenwet komt er bij ons thuis lekker niet in.
We gaan het kort en heet bakken en dan nog even lekker laten rusten. Seignant willen we.
Nu kunnen we de rest van de dag nog bedenken wat we erbij nemen.
Bij de Turkse winkel vonden we al prachtige kleine uitjes, die gaan we zachtjes stoven met een flinke klont boter, rode wijn, een schepje rietsuiker, tijm, peper & zout. Een uur of wat lang.
Dan maken we romige aardappelpuree.
Op zich is die puree met uiensaus al een godenmaal, en dan nog die "biefstuk" erbij. Aiaiai.
Misschien nog wat worstjes van diezelfde fijne slager voor de Mademoiselles (eigen en vakantie&import) die niet zo van biefstuk houden. En het kom helemaal goed met ons.
Groenten zegt u? We maken morgen wel een vichysoise voor de lunch, met veel verse prei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten