zaterdag 21 mei 2011

Azian Confusion

Het klinkt raar, maar het was een geweldige voorzomerse smaakexplosie.
Zakken limoenen & chilipepers sleepten we ons hol binnen
er was sesamolie, vissaus, kimchi

We bakten zelf zachte maistortilla's
Stoofden een grote pan vol chilisaus,
klommen in de boom voor vlierbloemen
klopten tempurabeslag,
crushten wat ijs
dekten de tafels
openden de deuren en aten goddelijk.

Zie voor het menu www.madame-charlotte.blogspot.com

En waarom maakte ik niet eerder zelf mijn chilisaus?
Ik maalde veel pepers & knofloken in de magimix, kookte ze zacht in azijn met water.
2 rode pepers op 3 teentjes knoflook, dan 3/4 kopje azijn en 1/4 kopje water
Binden met wat aardappelzetmeel. (1 theelepeltje opgelost in 1 eetlepel water per bovenstaande hoeveelheid)
Op smaak brengen met gembersiroop, wat rietsuiker & limoensap.

Serveer met schalen vol knapperige tempura en wat cocktails en geloof me, je dag is goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten