zondag 12 april 2009

Charlotte

Het perfecte gebak voor je verjaardag moet toch wel het taartje zijn dat je naam draagt.
Morgen toasten we met roze bubbels uit mijn nieuwe flutes met een stukje "Charlotte au fraise"
nogmaals op mijn jubileum.

neem:

zo'n 30 savoiardi
aardbeiensiroop (monin!)
1 bakje aardbeien
2 el balsamico
4 el suiker
4 velletjes gelatine, voorweken in koud water
120 ml hete aangemaakte siroop
200 ml slagroom, stijfgeklopt
300 g roomkaas naturel

Een Charlotte is een kruising tussen een taartje, een pudding en een bavarois.
Je bekleed de vorm met savoiardi, ook wel lange vingers genoemd. Die doop je eerst even in sap, likeur of siroop. Marineer de aardbeien in suiker en balsamicoazijn.

Klop een vulling van zachte gelatine, opgelost in de warme aardbeiensiroop, verse roomkaas, en de slagroom. Schep de aardbeien erdoorheen en stort in de met savoiardi bekleedde Charlotte vorm.
1 nachtje in de koelkast en morgen storten en serveren met een prachtig satijnen lint eromheen.


Verder is het morgen nog steeds pasen dus brunchen we een gat in de dag.
Met:
lenteui-flensjes met mierikswortelroom en gerookte zalm
courgette salie muffins
warme Belgische broodjes
roerei met veel verse kervel

luchtige ricotta hapjes met gefrituurde basilicumblaadjes

ga ik nu weer eieren zoeken..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten