dinsdag 7 april 2009

de eend, toch anders

Hij lag in de marinade en het rook anders dan gepland.
Er horen geblancheerde sojabonen bij het aperitief en cashewnoten.
De saus waarin de eend zat schreeuwt om rijst. Gewokte bok-soi met knoflook en gember en Chinese broccoli met die saus en weer wat verse soja boontjes
.
Dan is het vast heerlijk.
En die chocotaart kan dan nog best toe.



Maar misschien is rabarber crumble beter. Dat fris-zure past beter bij dit oosterse eten
.
Ik heb nog een lekkere variant met een scheutje rozenwater staan toevallig.
Het recept: Neem een pond rabarber, geschild en in stukjes, doe er 150 gram rietsuiker door en dat rozenwater.

En voor de crumble 100 gram bloem met 100 gram koude boter in blokjes en nog wat scheppen suiker. Met koele vingers tot kruimels maken. De rabarber in een ovenschaal scheppen. Kruimels erop. Ongeveer een half uurtje in de oven. Zo'n 175 graden. Warm opeten. En als je het toevallig hebt staan. Met wat vanilleijs. De biologische van de AH is prima.

1 opmerking:

  1. ik vind het zo leuk hoe jij verliefd bent op eten (maken). kun je ook een paar simpele recepten (lees ingredienten)noteren? Ik ben na al die jaren nog steeds een beginner namelijk. maar ja, misschien wordt het wel tijd voor rozenwater, bok-soi (??) en geblancheerde sojabonen..

    X Roos

    BeantwoordenVerwijderen