vrijdag 22 januari 2010

damesdiner 3

Dit is het geworden:

Een tartaartje van tonijn (piepklein gesneden blokjes rauwe tonijn op smaak gebracht met frisse olijfolie, peper, zeezout en een klein scheutje sojasaus). Met ernaast: een slalaadje gevuld met wasabimayonaise (mayonaise, citroen en wasabipoeder), wat fijngesneden augurk en een eitje met vliegvis'kaviaar'+ een extra lange crostini.

Dan versgebakken gamba's met in boter & komijn gestoofde worteltjes, dat zoetige van de garnaal en de wortel ging prachtig samen. Met wat sla en een dip van yoghurt met gepofte knoflook, harissa & citroen. Lekker brood erbij.

Ik had drie hele grote Dorades in de oven gegaard, 180 graden-20 minuten met in hun buik alleen wat citroen en een blaadje laurier. Erbij heb ik blokjes portabello gebakken met vers geraspte gember, wilde spinazie en geblancheerde doperwtjes.

En het dessert was een chocolade-sinaasappeltaart uit Feest van Nigella; een feest op zich! 2 sinaasappels 2 uur gekookt..af laten koelen en in zijn geheel fijngemalen met eieren, amandelmeel, suiker, cacao poeder, bakpoeder en bakingsoda. Een uur in de oven en het resultaat was een succulente chocolade-sinaasappeltaart, in het Nederlands kan ik het niet fraaier zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten