zaterdag 2 januari 2010

het nieuwe jaar

Dat we met liefde en aandacht mogen eten het komende jaar. We doen een mooi bordje onder onze boterhammen. Dekken de tafel ieder dag alsof het een feestje is.
Bakken zomaar op een verdwaalde dinsdag koekjes, omdat we er zin in hebben.

Ons realiseren waar het vandaan komt wat er op je bord ligt. Proef wat je eet. Heeft het beest dat op je bord ligt prettig geleefd? Wat heeft het gegeten? Zijn de boontjes op ons bord uit een moestuin, van een boer in de buurt zodat ze gegroeid zijn in dezelfde zon als waarin jij fietst. Of komen ze met een vliegtuig uit Afrika?
Kunnen we minstens een dag per week zonder vlees? Misschien wel 3...Zullen we zo nu en dan de vriezer volkoken? Zodat er op drukke dagen toch zelfgemaakt stoofvlees is? Of lasagne...
Genieten van alles dat de seizoenen ons brengt. De komende weken nog vers wild eten. Mooi fruit eten uit het seizoen. Ik verheug me op de eerste groene blaadjes van de lente.
We eten niet veel meer dan we nodig hebben.. een kleine beetje van iets lekkers is ook fijn! Maar we nemen lekker veel groenten en fruit. Zorgen dat we veel door de stad fietsen. Rennen, springen, dansen... Roze blosje van gezondheid op onze wangen. En veel genieten want om met de woorden van mijn oma te spreken: "we hebben het goed."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten