zondag 31 januari 2010

temperament

Een goede vriend van mij is zo dol op barbecuen, weer of geen weer. Als je daar gaat eten dan is het raak. Zo ook gisteren. Uiteindeljk stond de barbecue onder een parasol (omgedoopt tot paraneige) in de sneeuw!
Het is een feest geweest. Gegrilde kip ,merquezworstjes, en hele fijne lamsrackjes. Gepofte aardappels erbij en salade.
Zijn mama was in het land en deze Uruquayaanse had een knoflooksaus bereid met olie, peterselie en citroen. Simpel maar zo lekker. Ik heb er alleen zoveel van genomen dat ik echt een knoflookkater heb. En een kegel waar ik het zelf een beetje moeilijk mee heb.

Het blijft een genot om met verschillende culturen over eten te sparren. De vriend in kwestie is deels Frans, de mama vertoeft tegenwoordig in de buurt van Valencia. Ze was ook ingevlogen met een koffer vol Iberico chorizo, pepers en honing. Ze voorziet nu haar deels Hollandse familie van gestoofde varkenspootjes met bruine bonen. We hebben het uitgebreid gehad over hoe je vissen het best in een zoutkorst verpakt. En dat ook al eet je alleen je in no-time een mootje vis stooft en een aardappel poft in de magnetron. Beetje salsa verde erbij en je hebt een topmaal.

Als dessert had mama nog een prachtige taart gemaakt van cake, chocolade en frambozen. Voor ons... want oma ging zelf flamenco dansen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten