maandag 4 januari 2010

paars is het nieuwe roze



Bij een jarig kind trekt deze mama die nu eenmaal dol is op lekkere hapjes maken, taarten bakken en cadeautjes inpakken alles uit de kast.

Rood met witte stippen balonnen van de Hema, onze Madame Charlotte papieren slingers....Engelse slinger van kindertjes in een getekende luchtballon
Een nieuwe fiets.
Een berg van soesjes met bloemen en konijntjes van marsepein. Een grote appeltaart en heel veel slagroom. Een etagère vol snoep. Limonade voor de kleinere gasten en prosecco voor de rest. Konden we gelijk toasten op het nieuwe jaar. Hapjes, zoutjes en lasagne als diner.

Ik heb de keukenmachine het borrelhappen werk laten doen: dipjes draaien...
1 van feta- gegrilde paprika-peterselie & griekse olie
1 van artisjokhartjes-mayonaise & citroen
1 van zongedroogde tomaten met mayonaise & yoghurt
1 van geblancheerde doperwtjes-munt-turkse yoghurt & parmesan

Met ciappe; Italiaanse crackers met zeezout, soepstengeltjes en brood van BROOD. Verder wat old school blokjes kaas en worst en 'sjips' zoals de jarige op haar verlanglijst al schreef.

En roze kleren? Ze is nu 7, ze heeft liever paars.. ??? Dit is de dame die al vanaf dat ze zichzelf kan uitkleden, alles uittrekt dat niet roze is en een rokje heeft. Het afgelopen jaar heeft de spijkerbroek zich in haar garderobe genesteld. Best cool en ze heeft rond haar 4e een groene periode gehad. Dezelfde kleur als haar lievelingsknuffel: krokodil! Maar nu zei ze heel beslist dat het voortaan vooral paars zou zijn. Ook goed, kleine madame. Nog veel gelukkige en gezonde jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten