maandag 25 januari 2010

Supergratin

Ik maakte mijn aardappelgratin altijd zo klassiek mogelijk. Schaal inwrijven met een teentje knoflook en daarna met roomboter. Dan dunne schijfjes aardappel, afgewisseld met pittige kaas, overgieten met een mengsel van room, melk, peper & zout. Rustig laten garen in een oven van 180 graden.
Afgelopen kerst heb ik een nieuwe methode geleerd, eerst alle aardappelschijfjes zachtjes 5-10 minuten voorkoken in melk met room. Takje tijm, teentje knoflook, peper & zout naar smaak erbij doen. Knoflook en tijm eruit vissen. Dan laagje voor laagje overscheppen in een ingevette ovenschaal of deze keramieke pannetjes.


Bestrooi iedere laag steeds met een beetje kaas naar smaak voor je verder schept. Bestrooi de gratin bovenop royaal met kaas. 30 Minuten in de oven. Als je wel een knuffel kunt gebruiken, kun je in plaats daarvan ook deze gratin eten!

Deze pannetjes doen het ook leuk met een portie soep, stampppot, kaasfondue of kijk in het kookboekje kleine pannetjes, verkrijgbaar bij Mme Charlotte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten