woensdag 14 oktober 2009

l'aubergine

Ik ben en blijf er dol op....en heb mijn laatste favoriete gerecht ermee nog niet eens vermeld. Heb het nu net zeker voor de 4e keer gegeten dus het wordt tijd.
Met dank aan Jamie die het als onderdeel van een heerlijke vegetarisch recept heeft bedacht. Maar ik ben er natuurlijk direct mee aan de haal gegaan.

Saus van gepofte & gestoofde aubergine.

Prik romdom gaatjes in 3 aubergines. Zet de oven op 175 graden en pof ze op een rooster ca 50 minuten tot ze van binnen boterzacht zijn. Laat ze afkoelen. Fruit intussen in 2 eetlepels olie 2 teentjes knoflook en een fijngesneden uitje. Schenk er een blik gepelde tomaten bij. Breng zachtjes aan de kook. Snijd het vruchtvlees los van de schil van de aubergine en snijd het in blokjes. Schep de blokjes aubergine bij de tomaat in de pan en laat nog een kwartiertje zachtjes meestoven. Pureer deze saus met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Geweldige saus! Het is misschien wat tijdrovend, maar zo heb je meer tijd om er echt al je liefde in te stoppen. En dat zijn de allerlekkerste sauzen, "con amore"!

En wat doe je ermee? Eet hem met een lepeltje, schep hem om met met 4 soorten kaas gevulde ravioli. Maak een bechamelsaus met salie en wissel in een grote schaal lasagnevellen af met deze bechamel en de auberginesaus, gratineren met oude kaas. Bestrijk er een visfiletje mee en bak even af in de oven. Serveer bij rijst. Ga zo maar door. Maar wees gewaarschuwd, de saus is echt verslavend lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten