zaterdag 24 oktober 2009

Polen



Het wordt een verhaal in 13 delen, het is alsof ik een week in een film ben beland. Maar wel een hele leuke. Ik had vooraf 3 waarschuwingen meegekregen, de wegen zijn slecht en de Polen rijden als gekken. En eet niet teveel bij iedere maaltijd want er volgt altijd meer!
We werden op het vliegveld in Katowice opgehaald door de broer van de bruid, met schoongepoetste auto. Hij sprak een klein beetje Duits en verder Pools. Maar was heel hartelijk. Wij waren de familie van zijn aanstaande zwager en dus OK. Hij reed ons als een dolle over losgeslagen wegen door de Poolse landerijen naar zijn ouderlijk huis; de boerderij. Ik ben eerder op het platteland geweest. Maar als mensen het hebben over 'the middle of nowhere'. Ik ben er geweest en het leven is er goed.
Een warm ontvangst, we werden direct aan tafel gezet en er werd heerlijk gestoofd varkensvlees van de eigen boerderij met zuurkool geserveerd. Lekker na zo'n reis. Toen naar het oude landhuis van de Graaf, een dorp verderop, dat tevens ons hotel was. Daar zou later in de week ook het huwelijksfeest zijn. Een dorp verderop is een half uur rijden door de bossen met wegen waarin gaten zo groot als babybadjes..bovendien bleek de huurauto 2 druppels benzine te bevatten. Maar we kwamen uit het bos, bij het hotel en we konden aan tafel. Pierogi gegeten, gevulde deegkussentjes met verse kaas en paddestoelen. Ze blijken er met allelei vullingen te zijn, we belanden later zelfs in een Pierogi cafe... Maar nu schnitzels, aardappels en 3 soorten kool. We zijn met andere ingevlogen gasten uit Nederland vast een beetje gaan voordrinken. We hadden de wodka voorraden al gezien. ca 250 flesje voor 3 dagen feest!

1 opmerking: