maandag 15 februari 2010

bloemkool

Dit weekend at ik een kinderfeest buffet, de kleine Madame had haar kinderpartijtje en heeft heel specifiek eten besteld; wortel-sinaasappelsoep, worstjes, Turks brood, olijven, augurken & chips.
De volgende dag was het testkoken geblazen. Niets om over naar huis te schrijven.
Maar... van de restjes heb ik vandaag wel mijn favoriete bloemkool recept gemaakt:
Kook bloemkoolroosjes in 5 minuten beetgaar, laat ze even uitstomen.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en laat hierin 2-3 ansjovisfiletjes smelten. Schep de bloemkool en een fijngesneden teentje knoflook erbij en bak al omscheppend mooi bruin. Bestrooi met fijngesneden peterselieblaadjes. Dit is zo al een lekker bijgerecht. Met wat citroenzest, een scheutje frisse olijfolie & geroosterde pijnboompitten is het helemaal fijn.
Niets herinnert me meer aan de weeïge oude sokken geur van doorgekookte bloemkool met bloemige saus. Ragfijn gesneden bloemkool aanmaken als een tabouleh salade is ook erg aan te bevelen. Zal er als de winter er eindelijk genoeg van krijgt eens een recept van bakken. Ga na nog een dag hard werken morgen lekker naar de prille Italiaanse zon, even opladen en vast & zeker heel lekker eten. Over een week retour. Ciao!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten